Väla Fashion Show

Till mullrande bas och röster som ger gåshud kliver Väla Fashion Show upp på scenen igen. Med en explosion av färger, former, ljus och rosa rök bjuder vi på Sveriges största popstjärnor och årets snyggaste modeshow med kläder och accessoarer från Väla. Vi ses på Helsingborg Arena lördag den 27 oktober.


Två föreställningar, massor av upplevelser

Show kl 16.00 och kl 20.00. Arenan öppnar två timmar innan föreställning. Kom i tid, det blir överraskningar både i foajén och på scenen.


Shoppa och få biljett

För varje tusen kronor du shoppar för på Väla får du en biljett till Väla Fashion Show. Spara dina kvitton och visa i Väla Infocenter. Vill ni sitta tillsammans måste ni hämta ut biljetterna samtidigt eftersom platserna är numrerade. Kvitton från den 3 september till den 27 oktober gäller för biljett. Tänk på att biljetterna kan ta slut innan den 27 oktober.


Njut av god mat före, under eller efter showen

Restaurang Dahlberg på Helsingborg Arena kommer att erbjuda både mat och dryck innan showen. De har tagit fram en specialkomponerad buffé som hjälper en att ladda för perfekt show-känsla. Boka bord på info@dahlberg.one


Sveriges bästa dansare visar modet

Väla Fashion Show är "fashion" på hög nivå. Några av Sveriges bästa dansare visar grymt snyggt mode med en sinnesvidgande koreografi. Gör dig redo för en show med energi och riktigt snygga moves. Du behöver inte sitta still i din stol...


David Lindgren

Det stora publika genombrottet kom 2012 när David Lindgren blev fyra i sin första Melodifestival med låten Shout it Out. Men det var inte som om han kom från ingenstans. Den 35-årige artisten från Nederkalix församling i Norrbottens län hade varit på väg dit ända sedan han valde teaterlinjen på gymnasiet och fortsatte med Performing Arts School i Göteborg. Han jobbade på Wallmans i Helsingborg och blev musikalartist med stora roller i bland annat Hairspray på Chinateatern i Stockholm och High School Musical i Malmö. Redan 2009 medverkade han för första gången i TV-programmet Så ska det låta, i samma lag som Kikki Danielsson.

Debutalbumet Get Started från 2012 låg etta på topplistan och han var med i Melodifestivalen på nytt både 2013 (Skyline) och 2016 (We are your tomorrow).

Förra våren var han en av programledarna i Melodifestivalen och rev ned applåder i hela folkhemmet när han tolkade 24 mellolåtar på fyra minuter. Då gick han från känd artist till ett helt folkhems gunstling, och han fick förnyat förtroende att leda Mellon det här året. Förra hösten tog han sin forna hemstad med charmig storm när han med sedvanligt proffsig hand ledde den första upplagan av Väla Fashion Show.

Petra Marklund

Här finns det också programledartalang så det sjunger om det. Petra hade ju hand om Allsång på Skansen under 2014 och 2015, och blev den första kvinnliga programledaren för folkhemsklassikern.

Då var hon etablerad som artist sedan länge, fast inte som Petra Marklund utan som September. Hennes Cry For You sålde guld i USA redan 2006. Hösten 2010 var hon med i den första säsongen av Så mycket bättre och skapade ett stycke TV-historia. Hennes tolkning av Petters Mikrofonkåt var den stora hiten under programmets premiärsäsong. Hon toppade Sverigetopplistan i hela elva veckor.

34-åringen från Nacka släppte sitt artistnamn och spelade in sin första skiva på svenska 2012 under eget namn. Det gick rätt bra det med. Händerna mot himlen, skriven av en viss Jocke Berg från Kent, blev en ny tvärsäker listetta.

I år har vi sett henne både som mellanakt i Melodifestivalen med Tuff brud i lyxförpackning och i Allsång på Skansen.

Mariette

Lilla halländska Harplinge har en del att stoltsera med. Här växte stora delar av Gyllene Tider upp och bandet har gjort en låt som bär ortens namn. Och så kommer så klart Mariette därifrån.

Mariette Hansson var med i Sikta mot stjärnorna redan som 16-åring 1999 men det var tio år senare som hon fick sitt breda genombrott när hon kom fyra i Idol. Hon har varit med i Melodifestivalen både 2015, 2017 och 2018 och tagit sig till final alla gångerna. Mariette har den prydliga resultatraden trea, fyra, femma. Cool mellanstation på vägen mellan Idol och Melloframgångar; 2013 spelade hon gitarr i Magnus Ugglas band när denne uppträdde med Magnus den store på Hamburger börs.

Och Harplinge skulle dyka upp igen på sätt och vis när Per Gessle och Roxette letade förakter till 30th Anniversary Tour. Då anlitades 35-åringen som en gång i tiden gick på Sturegymnasiets musiklinje i Halmstad.

Samir & Viktor

Samir Badran och Viktor Frisk är killarna bakom några av de senaste årens mest skrålade refränger. TV-profilen Samir (var med i Paradise Hotel) och modebloggaren Viktor gjorde succé redan med sin första singel Success 2014. Den gick in på förstaplatsen på iTunes.

De har förstås haft andra hits som Fick feeling och Saxofuckingfån men det är läktarsångsre-frängerna i duons första Melodifestivallåtar som verkligen gjort avtryck. Det räcker att skriva ”för vi ska bada nakna på Sergels torg” för att de flesta läsare kommer att ha den refrängen i skallen resten av dagen. De har gjort mellon även med Groupie och Shuffla – där den senaste nådde en fjärdeplats i våras.

Tidigt 2017 såg sagan ett tag ut att vara över när duon delade på sig efter en hektiskt tid med mängder av spelningar. Men senare samma år var de tillbaka med Kung. Då sa Samir att de tänkte ”fortsätta göra musik så länge de kunde göra som-marplågor som Sverige gillar”. Nu kommer Samir & Viktor till Helsingborg Arena för att få det att rycka i fem tusen par ben.

Underhållning i världsklass

Förutom de fantastiska artisterna kommer scenen också intas av ett härligt gäng professionella dansare. Tillbaka vid rodret är Jenny Velvet Pettersson, producent för showen, och nu siktar hon på att överträffa förra årets succé.

Vi återser även dansgruppen Sugar Collective. Var beredd på ett shownummer som samlar allt i ett; från grymt snyggt mode till sinnesvidgande koreografi. Var beredd på energi, fart och fläkt och många riktigt snygga moves. Frågan är väl bara hurvida du kommer kunna sitta still i stolen?

Bilder från Väla Fashion Show 2017