Barnvänligt på Väla

Vi är måna om att alla ska trivas och må bra på Väla, i synnerhet våra allra minsta besökare. Ibland kör det ihop sig, och då kan det vara bra att veta att i Väla Infocenter kan du få hjälp. Här kan du hämta en blöja (gratis) och barnmat finns tillgängligt, för barn upp till två år.

I Infocenter kan du även hämta armband till barnen för uppgift om telefonnummer. För din trygghet samarbetar våra väktare, Väla Infocenter och butikerna mycket snabbt och effektivt om ditt barn skulle komma på vift.

Hund är välkommen

Det är numera tillåtet att ta med sig hund in på Väla. Hunden ska vara kopplad och hållas under uppsikt. Varje hundägare ansvarar för sin hund. Tänk på att visa hänsyn. Hundar får vistas på våra allmänna ytor och i vissa butiker. Varje butik och verksamhet bestämmer själv om det är tillåtet att ta med hunden in i deras lokaler. Ledarhund och assistanshund i tjänst får alltid medföras på hela Väla.

Utanför entré 2 erbjuder vi två hundburar för hundparkering. Här kan du lämna din hund i en säker och ostörd miljö. Burarna är klimatanpassad för att erbjuda din fyrbenta vän en behaglig temperatur på +20 grader oavsett väder. Utrymmet är självrengörande genom desinficering med UVC-ljus efter varje hundbesök. Hundparkeringen stänger och öppnar du med din mobiltelefon och appen Den4Dogs. Dörren är försedd med ett kraftigt stöldsäkert magnetlås och öppnas av dig själv via appen.

Rullstol och elscooter att låna

Rullstolar och elscootrar till utlåning, finns i Väla Infocenter som ligger vid Gamla torget, närmast är entré 3. Elscootern tar dig smidigt till alla inköpsställen och restauranger. För att låna en elscooter krävs att du är över 18 år och har svårigheter att ta dig runt på grund av nedsatt funktion.

Här följer en enkel checklista gällande elscotrarna: 

  • Kvittera ut nyckeln i Väla Infocenter
  • Lämna in ditt körkort/id-kort som deposition
  • Dra ur laddningssladden innan du kör
  • Kör försiktigt
  • Sätt i laddningssladden när du är klar
  • Lämna nyckeln i Väla Infocenter

Toaletter

Toaletter som är tillgängliga för personer med funktionsnedsättningar hittar ni bredvid Restaurangtorget, vid Väla Infocenter, bredvid Lyko samt vid entré 5. Vi har även en taklyft installerad på handikappstoaletten vid Väla Infocenter för de som behöver extra lyfthjälp.

Ledsagning för personer med synskador

Vi har möjlighet att följa med som ledsagare om du är synskadad. Du får då en personlig ledsagare som följer dig under inköpsrundan. Vill du boka ledsagare ring Väla Infocenter på 042-24 82 80 och bestäm tid och plats.

Handikapparkering

Vid samtliga av Välas entréer finns flera parkeringsplatser reserverade för er som har parkeringstillstånd för rörelsehindrade. Dessa platser är placerade närmast ingångarna. Vid entré 5 finns knappar till automatisk dörröppnare i rullstolshöjd. Övriga entréer öppnas av sig själv med hjälp av sensorer.