Nu virvlar höstmodet in

Det spritter i kroppen, vi längtar, vi vill klä upp oss, vi vill träffas, vi vill se varandra, prata och skratta. Hitta alla de där små tillfällena att fira. På Väla har vi allt du behöver för att klä upp dig i höst och slå klackarna i taket. Det är dags att fira lite mer.

FIRA I HÖSTENS MODE    

Nu är höstens mode här med nya färger och nya snitt. Vi är extra sugna på att klä upp oss, gå till jobbet, på möten och fira med vänner. Vår stylist och personal shopper Ingrid Xanazzi vet hur du skapar en garderob som känns helt rätt i höst - och samtidigt är hållbar.

Ingrid har jobbat som stylist inom TV och media och som personal shopper på såväl Mall of Scandinavia som Bromma Blocks. På Väla hjälper hon dig att skapa en garderob som håller över tid. Oavsett om du är småbarnsförälder eller just fått ett nytt jobb. Hon älskar att jobba i just Helsingborg och med Välakunden.

”Välakunden" är som Helsingborg. Det är en stor del varför jag älskar det. Det är lite eget det är mycket mer internationellt än Stockholm där jag kommer från. Man vågar mer här, använder mer skärp, mer färg och det är inte strömlinjeformat. Det är häftigt och väldigt inspirerande tycker jag”.

Ingrid har självklart full koll på höstens trender och här är hennes tips för en höstgarderob värd att fira.

Vad kännetecknar årets mode?
Det är något slags antimode just nu och anything goes. Det är nästan trendigt att inte ha någon trend och i och med det är det också lite förvirrat. Vi vill ha hållbart men vi behöver även kläder så det blir en mix av det.

Säg ett plagg som verkligen sticker ut som nyhet i höst?
En stor sak är kavajen, den gör en superentré. Den har varit helt borta nästan under några år men nu ska man ha den i garderoben. Om den är oversized eller har ett mindre snitt är inte viktigt. Bara du har en, säger Ingrid.

Vilka färger och material ska man fira i?
I höstens palett finns mycket färg och det lila fortsätter i mörkare nyanser liksom sommarens gröna som nu får en mörkare ton. Vi börjar komma in i 80- och 90-talet och axelvaddarna smyger sig in, än så länge väldigt tunna. Vi börjar använda material som är mjuka och sköna som kanske ser ut som en kostymbyxa men som har ett mjukare material.

     

Så vad ska vi ha på benen?
Tights tights tights i alla lägen och gärna skinntights. Finbyxan, som chinos och den utsvängda kavajbyxan börjar också tävla med jeansen. Något som är helt nytt som vi inte sett innan.

Hur ser herrmodet ut?
Det här är så roligt. Det händer så mycket på herrsidan. Plötsligt går man klädd i lila, frottéskjortor och t-shirt med glittertryck och glittriga sneakers. Plötsligt vågar man mönstermatcha, man vågar ha kortare coolare byxor med en snygg skjorta till. Jag ser också mer smycken på herrar nu från länkar till örhänge. Det är en jättestor trend som jag tror kommer fortsätta.

Om du inte vill köpa en helt ny garderob. Vilka är nyckelplaggen jag ska satsa på?
Så klart en kavaj för den kan du komma långt med. Ett par justa riktigt coola boots som du kan använda rakt igenom hela garderoben, både till byxa kjol och känning. Jag vägrar säga den vita skjortan för den är jag så trött på. Jag skulle hellre gå på en stickad tröja och att man anstränger sig lite extra för att hitta någon som är producerad i Sverige så vi kör på den hållbara stilen och vi hjälper varandra. Det är mycket stickat just nu och det finns mycket roliga mönster och många olika snygga former.

Vad går du själv i, i höst?
I höga kostymbyxor med raka ben, med blusar och tröjor som är enkla att tvätta, samt en och annan kavaj. Höga midjor är så snyggt och du kan stoppa ner allt i den. Jag kommer ha riktigt coola boots som är lite större och som utmärker sig lite, som den som finns på våra modebilder i höstkampanjen. Den kan du även ha till kjol så den funkar genom hela garderoben.Personal shopping på Väla
Här kan du läsa om vår tjänst Personal shopping samt boka tid.

MODE REPORTAGET

Locations: Odd Molly, Gents, Tretorn

Styling: Ingrid Xanassi

Foto: Freddy Billqvist

Modeller: Michael S, Sofia K, Lindita

Hår: Lyko

Make-up: Kicks, Sara

Michael S

Kostym från Volt
Byxa 1499 kr
Kavaj 3499 kr
T-shirt Volt 299 kr
skor Volt 1499 kr
Scarf John Henric 699 kr,
Scarf smycke Lyxxa 499 kr
Ring Örn Lyxxa 3999 kr
Halsband kors Lyxxa 1900 kr
Herr Klocka Rydbergs Ur,
Victorinox limited edition 5995 kr
Glasögon Gucci, Synsam 2900 kr

OUTFIT NR 2
Skjorta Zgander 1295 kr
T-shirt Zgander 895 Kr
Byxa Zgander 2795 kr
Keps Zgander 2995 kr
Manchesterkavaj Zgander 5495 kr
Skor Zgander 3995 kr
Silverkedja Lyxxa 3999 kr

Lindita

Vår mörkhåriga modell

Skinnklänning MQ 3800 kr
Jacka Lindex 399 kr
Stövlar snake Scorett 999 kr
Väska Guess Lundbergs 1699 kr
Plånbok Guess Lundbergs 1395 kr
Armband Pandora 949 kr
Roséguld halskedja Pandora 1399 kr
Örhängen roséguld Pandora 749 kr
Ring silver Pandora 899 kr
Armband med berlocker,
Pandora 4649 kr
Ring roséguld Pandora 949 kr
Klocka Rydbergs Ur, Certina 5490 kr
Glasögon Chloé Synsam 4000 kr

OUTFIT NR 2
T-shirt D.O.Design Only 599 kr
Kjol D.O. Design only 1599 kr
Jacka Odd Molly 2295 kr
Skor Scorett 1400 kr
Ring Lyxxa 25 500 kr

Sofia K 

Vår silverblonda modell

Klänning Raglady By Tara 799 kr
Boots Raglady By Tara 1599 kr
Väst Raglady By Tara 899 kr
Väska Raglady By Tara 3799 kr
Ring Lyxxa 4250 kr
Ring Pandora silver 899 kr
Halsband silver Pandora 1647 kr
Silverarmband,
Pandora 1297 kr och 1048 kr
Klocka Rydbergs Ur,
Michael Kors 2695 kr
Glasögon röd,
Synsam 3000 Kr

Rekvisita

Trälejon från Java 3800 kr
Perfym Gents, 7000 kr
Konfetti från Partyland