Bjud på en klassisk afternoon tea

Duka upp och bjud på afternoon tea i väntan på våren! Fika i all ära, men ibland kan det vara härligt att bjuda in till något annat. Afternoon tea är ett mysigt och trevligt sätt att umgås. Det är gott, enkelt och inte minst, dekorativt. Definitivt ett sätt att sätta guldkant på tillvaron. Här är 5 tips för en klassisk sittning.

Kakfat med våningsplan

För den rätta feelingen behöver du ett kakfat med tre våningar. På klassisk afternoon tea följs den oskrivna regeln att man äter nerifrån och upp.

Salt och sött

Dela upp fatet i salt och sött. Innehållet går såklart att variera efter flera olika, härliga recept men grundregeln är salt först, sött sen.Scones!

Ingen afternoon tea utan scones, helt enkelt. Dessa små bakverk är en väsentlig del av upplevelse. De serveras ofta direkt efter de salta snittarna. Njuts allra helst med antingen fluffig grädde, eller clotted cream, och sylt.

[ Error ]

Ät med fingrarna!

Maten till afternoon tea är främst så kallad finger-mat, så skippa besticken och dekorera med färgstarka servetter i stället.Älsklingste

Sist men inte minst, ställ fram alla dina älsklingsteer. Earl Grey, Chai, pepparmint, camomille, och såklart, English Breakfast. En lyxig honung till, citronskivor och en skvätt mjölk, så kan gästerna slå sig ner och njuta!