Kusliga lekar för hösten och Halloween

När hösten tittar in och mörkret sänker sig utanför vill vi inte gå ut – vi vill hänga inne. Rulla för gardinerna, dämpa belysningen och kom i stämning för nu blir det spännande lekar som passar perfekt i höst och Halloween. Samla familjen, kompisarna eller ge dig själv en stund av pirr i magen. Om du vågar.


Svart kurragömma

En lek att leka när mörkret faller är Mörkerkurragömma då alla gömmer sig i ett nedsläckt hem eller ute när solen går ner. Den som letar får ficklampa. Nervkittlande.

Skriktävling

Sänk ljuset och sätt i gång leken. Den som skriker högst vinner! En högljudd lek där alla ska skrika som olika karaktärer. Läskigaste skriket, roligaste skriket, häxskriket, gråtskriket. Hitta på dina!

Kusliga brädspel för halloween

Sällskapsspelet Spökjägarna vill att du fångar spöket på tant Agdas slott. Ta dig fram med hjälp av olika ledtrådar, men se upp för falska spår och alla andra spökjägare. Spelet ”Döden på Orientexpressen” tar dig in i spänningen i ett Escape Room och du kan spela både själv och flera och se om du kan fly från farorna medan du i ”Crime Scene London” får uppleva skräcken medan Jack the Ripper härjar loss. Ta fram brädspelet i höst.

Klassisk madamlek

Självklart tipsar vi om klassikern Svarta madam som aldrig går ur tiden. Stå framför en spegel i ett svart rum och säg tre gånger ”Svarta madam Svarta madam, kom fram, kom fram kom fram”. Vågar du titta i spegeln?

Berätta spökhistorier

Tänd ljuset och ta fram din mest mystiska lågmälda röst och läs upp en spökhistoria högt med inlevelse. Om du inte har en egen på lager så finns välkända spöknoveller att hitta på nätet eller i böcker som Slottsspöket med anknytning till Svenska slott och Skräckkammaren från 1989.