Fem härliga tips för ditt hemmaspa

När mörkret faller är det extra mysigt att ge tid till sig själv, tappa upp ett varmt bad, koka en kopp te och duka fram ett eget hemmaspa. Ta vara på lediga stunder som ger lugn och ro och ladda batterierna så du får energi till allt från jobbstart till nytt plugg.


Perfekta brickan

Sängbrickan kan användas till mer än frukost. Skapa spakänsla i sovrummet och duka upp en bricka med din ritual. Fotkräm och peeling, ansiktsmask och massageolja. Med allt på en bricka behöver du inte resa dig upp ur sängen. På med en serie bara och njut.

Njutfullt hammambad

Att bada känns helande och är värmande under hösten. Ett bad ökar blodcirkulationen och minskar stresshormoner så ner i badkaret bara. För att göra det extra njutfullt och bra för kroppen – härma ritualen i hammam och börja med peeling, använd doft som eukalyptus i badet och avsluta med mjukgörande kräm och massage.


Mjuka fina fötter

Vad är skönare än att stoppa fötterna i ett fotbad. Antingen har du ett avancerat fotbad eller tar du bara en balja med varmt vatten, fotsalt och sätt dig framför en skön fåtölj. Fila därefter och använd en mjukgörande kräm och du får bebismjuka fossingar redo för ett par varma sockar.

 

 

Magisk manikyr

Gör en egen manikyr hemma när du inte hinner gå på salong. Det är både skönt och något du kan göra när som helst då du får en stund över. Det du behöver är en skön handkräm, nagelolja och en fil. Investera i ett litet kit som du tar fram och gör din ritual. Det är lugnande och givande att ta hand om sig själv. Även de små fingrarna.

Ansiktsmassage som slappnar av

Det finns många krämer och masker för ansiktet. Men har du provat ansiktsmassage? Det stimulerar cirkulationen. Massera tinningarna lätt, lägg sedan handen över pannan och dra över till andra sidan, och gör samma med andra handen i motsatt riktning. Ta fingertoppar och dra runt ögonen i en cirkel. En roller hjälper också till att släppa på spänningar och har dessutom en humörhöjande effekt vilket har en positiv inverkan på vår sinnesstämning. Ljuvligt!


Doftljus från Lush