Du ska inte tro det blir sensommar ifall inte någon sätter fart!

Sensommaren är den där härliga tiden då rutiner och vardagen hjälper oss att rama in dagarna igen, samtidigt som vi får njuta av varma eftermiddagar och fortsatt långa kvällar. Kanske kan vi till och med klämma in en extra långhelg och förlänga semesterkänslan. Det finns sannerligen några knep att ta till för att göra sensommaren till en värdig och härlig tvåa av sommarhalvåret.


Fira in säsongen

Kräftskivan är för sensommaren vad midsommar är för sommarlovet. Sparka i gång sensommaren med en dunderfest och dekorera lite extra allt. Röda tallrikar, underlägg, filtar eller bara ett extra snyggt uppläggningsfat höjer stämningen och sätter tonen för sensommaren.  


Badsäsongen nr 2

För kvällsbadet i augusti, september och resten av året är en tjock frottéhandduk i mjuk bomull att rekommendera. Det finns inget härligare än något mjukt och varmt mot en uppfriskad och pigg kropp. Kanske är det till och med dags att köpa ett par badskor? Packa smart så kan du fortsätta bada tills det snöar!

Stickat för att sommaren inte ska sticka

Alla behöver lite hjälp på traven ibland, även sensommarkvällarna. En stickad tröja eller en extra filt gör susen.

 

 

Släpp in ljuset

Levande ljus och ljusslingor i taket eller mellan träden gör sensommaren till årets mest romantiska tid. Idag finns även flera olika modeller och designs på portabla lampor så vi kan njuta av utelivet lite till.


Skogens prime time

Det är dags att skörda skogen goda. Svampen ska plockas, blåbären ska ätas och lingonen ropar. Ta med dig en korg med fika och fyll den sen med allt som är gott från skogen. Glöm inte fotriktiga skor, pile-jackan och en scarfs runt halsen så har även sensommaren mycket att erbjuda.