Höstens hetaste serier 2022

Nu kommer mörkare kvällar och myset kan äntligen sätta igång på allvar. Ner under filten eller täcket, på med mysbelysningen och sätt i gång din favoritserie. Vi har gått igenom alla släpp för hösten och tipsar om några favoritserier för alla smaker.


House of the dragon

Nu har även alla som inte tittat på Game of Thrones en anledning att börja, för den här nya serien utspelar sig 200 år innan det som händer i den välkända serien George R.R. Martins bok Eld & blod. Streamas av HBO Max med nytt avsnitt varje måndag.

The Handmaid´s Tale

Har du hängt med från början i den nattsvarta serien där June står öga mot öga mot ett maktsamhälle där kvinnor saknar rättigheter och används som slavar. Allt utspelar sig i en framtid där USA har blivit nationen Gilead och styrs av religiösa fanatiker som tar allt större makt. I förra säsongen lyckades June fly, nu vill hon tillbaka för att ta hem sin dotter Hannah. Nytt avsnitt varje torsdag på HBO Max.

Tunna blå linjen

Den andra säsongen av dramaserien är äntligen här med släpp varje söndag på SVT Play. Tunna blå linjen tog sig in i våra hjärtan med sitt nära och avskalade berättande. Vi får följa de svenska poliserna i Malmö och i den nya säsongen dyker även en del nya karaktärer upp. Denna andra säsong utlovar än mer drama och känslomässiga berg och dalbanor.

Andor

Är du Star wars fan eller bara gillar en bra serie, oavsett så släpper nu Disney+ säsong 1 av Andor som utspelar sig i ett uppror mot Imperiet där människor från flera galaxer och planeter är inblandade. Förbered dig på spänning, intriger och svek. Vår egen svenska Stellan Skarsgård är med i den nya Star Wars serien Andor.

Snabba cash

Den tog oss med storm och äntligen får vi fortsätta ner i den svidande världen i Snabba Cash och det brutala våldsamma klimatet på gatan. JW avtjänar ett fängelsestraff efter en misslyckad kokainaffär och vill bli hederlig, men hur kommer det egentligen att gå? Serien går in i kroppen och lämnar dig inte oberörd. Serien går på Netflix. 

The Crown

Ett kostymdrama som dramatiserar historien om Storbritanniens drottning Elisabeth II kommer nu med säsong 5. I två hela år har vi fått vänta på den hyllade serien som baseras på historiska händelser och skildrar politiska och personliga händelser. Denna serie har varit den mest streamade på Netflix. Vi ska väl inte vara sämre?

Headhunters

Äntligen en norsk serie igen. Headhunters är inspirerad av och utspelas före den norska succéförfattaren Jo Nesbøs roman Huvudjägarna. Ett drama med mörk humor och hög spänning. I serien får tittarna följa Roger Brown en headhunter som ljuger och manipulerar sin väg till framgång både i arbetslivet och med kärleken och snurrar in sig i en farlig historia. Kommer den 10 oktober på Cmore. 

Yellowstone

Familjen Dutton i Montana äger en av USA:s allra största rancher. Nu släpps femte delen i succéserien som utspelas i ett laglöst land fullt av hot, politik, våld och mord när byggherrar och ursprungsbefolkningen alla vill åt samma mark. Streamas av nya Sky Showtime.