Sätt våren på tallriken

Nu börjar alla vakna till liv, även smakerna på våra tallrikar. Våren är en underbar säsong även på middagsbordet och för vissa råvaror är det sannerligen showtime.


1. Känn en doft av vitlök

Nu fylls marken med ramslök igen, så vidga näsborrarna och ha papperspåsen redo. Ta med dig lite av skogspromenaden hem och briljera med en ramslökspesto vid nästa middagsbjudning.

 

2. Låt tallriken blomma ut

Vårens blommor passar inte bara i blomsterlådan utan även välkomstdrinken kan blomma. Penséer, vars tid är nu, är nämligen ätbara.

3. En bukett sparris

Passa på att njuta av sparrisen precis i början av säsongen för då är de som bäst. De håller som längst i ett glas vatten i kylskåpet. Se till att välj ett av dina finaste glas eller keramik kärl, då kan du enkelt sätta den på bordet när du glömt köpa en blomma. Så fina är sparrisen nämligen nu på våren.

 

4. Bränn inte soppan

Nässlor har sina glansdagar på våren. Ogräset som annars mest bara är störigt resten av året, är oerhört goda på våren. Nässelsoppa kan rädda vilket aprilväder som helst.


 

 

5. Pigga primörer

Det vankas vårprimörer! Nu fylls grönsaksdiskarna med spröda rädisor, ärtor och morötter. Till och med den suraste rabarbern har potential att bli något riktigt sött, så passa på och njut!