Välkommen till Sveriges bästa shopping

Väla bjuder på shopping i världsklass. Här hittar du både internationella kedjor och lokala trendbutiker – med allt från mode och skönhet till sport och heminredning.

Väla är en av Sveriges mest omtyckta och välbesökta shoppingdestinationer, ständigt prisbelönad för utbud och trivsel, service och tillgänglighet. Varje år välkomnar vi 12 miljoner kunder och besökare. Här samsas 200 butiker, restauranger och kaféer – från trendiga lokala småbutiker till stora internationella butikskedjor. Från elektronik och livsmedel till mode, skönhet och sport. Allt detta finns strax utanför Helsingborg, alldeles intill E4 och E6. Du parkerar gratis på våra 6 000 parkeringsplatser eller laddar bilen på någon av våra 154 laddningsstolpar .

Väla erbjuder besökarna ett stort utbud av varumärken och här kan du bland annat finna Apple Store, Zara, Hugo Boss, New Yorker, J. Lindeberg och många fler. På Välas handelsområde finns också Systembolaget, livsmedel, gym och stora butiker som Media Markt, Dormy, Elgiganten och IKEA.

Men Väla är inte bara butiker utan här finns även möjlighet att ta en paus i shoppingen. Här finns mängder av mysiga restauranger, kaféer, juicebarer, glass- och godisbutiker. Restaurangtorget på Väla frestar med allt från klassisk husmanskost, orientaliska wokrätter och hamburgare. 10 olika kök, över 1000 sittplatser i två våningar och uteservering erbjuder besökarna matupplevelser med mat från världens alla hörn. 

Till Väla är det lätt att hitta och förbindelserna hit med kollektivtrafiken är många. Entré 6 i söder syns tydligt från infarten mot Helsingborg/E4 och här möts besökarna av totalt sex entréer och 6 000 parkeringsplatser, varav 154 laddningsstolpar för elbilar. För mer information om hur du hittar till Väla se fliken Hitta hit.

200 butiker i världsklass

Väla är Sveriges bästa köpcentrum och har de mest belåtna butikerna! Det finns det papper på! Priserna tillhör alla som kommer hit för att jobba, shoppa, mötas och uppleva. Välkommen att trivas du också!

Väla i siffror 

Antal butiker: 200 

Antal besökare/år (beräknad): 12 miljoner
Beräknad omsättning: 3 miljarder
Antal P-platser: 6 000
Antal P-platser för E-bil: 154 st