Framtidens kreativa lek!

Inspireras av framtiden och väck lusten till lek. Genom leken blir barn mer kreativa, uppfinningsrika och självständiga. När det är lovdagar finns det också extra tid för lek. Om fantasin tryter för dig som vuxen kommer här några tips på vad ni kan hitta på!


1. Hitta läslusten

Ta med barnen till bokaffären och låt dem välja fritt. Läslusten blir ofta större om man får välja själv. Astronauter, superhjältar och sagofigurer är säkra kort för ett ökat ordförråd och läsförståelse.


2. Spexa till det

Gå in i karaktären! Fyll garderoben med utklädningskläder och låt de små utforska olika världar på sitt sätt.

3. Teknisk kreativitet

Investera i en kikare, teleskop eller annan teknik för att locka ut barnen i naturen. Det blir automatiskt mer spännande mer rätt pryl. Eller låt dem utforska sin kreativitet med plusplus, klossar, lego och kulbanan GraviTrax.


4. Hitta naturmaterialen

Kristaller, stenar och naturmaterial har blivit en stor trend även bland de minsta. Lägg till ett förstoringsglas, en pipett och en lupp så har du plötsligt din egen lilla forskare hemma.


5. Utforska

Papper och penna är fortfarande en svårslagen favorit. Köp olika sorters papper, färger och material och låt barnen testa sig fram. Och bli inte förvånad om du själv slår dig ner en stund. Det är en härlig känsla att utforska.